0599 45 42 14 info@johanschuitema.nl

Nu we te maken hebben met een zeer hoge kostprijs, is het (nog) belangrijker om de kwaliteit van uw ruwvoer te behouden. Ruwvoer van hoge kwaliteit zorgt ervoor dat u minder (dure) krachtvoer hoeft bij te voeren.Gebruik daarom een kuilverbeteraar en haal dit jaar meer uit uw eigen ruwvoer.

 

GIST MANAGEMENT IN GRASKUIL VOOR MEER SUIKERS! 

Suikers zijn een belangrijke energiebron voor je dieren. Ze zijn een indicatie voor de smakelijkheid van de kuil en pensenergie voor de koe. Dit is belangrijk voor de melkproductie en eiwitbenutting. Ook gisten en bacteriën op je gewas en in de kuil zijn dol op suikers. Als gisten veel suikers en melkzuur verbruiken gaat de pH omhoog, pensenergie verloren, de kuil broeien, ontstaat er eiwit rotting en CO2 uitstoot. Kortom, alleen maar verlies. Meer suiker in je kuil met Magniva platinum 2.  Meer informatie en proeven. 

 

Magniva platinum 2

Magniva platinum 1

Magniva platinum 2 is speciaal ontwikkeld voor gewassen met een relatief hoog eiwit- en suikergehalte. Het bevat een unieke combinatie van homofermentatieve bacterie Pediococcus Pentosaceus 12455 en heterofermentatieve bacteriën Lactobacillus Hilgardii I-4785 en Lactobacillus Buchneri 40788 die zorgen voor een snelle conservering en het tegengaan van broei.
Magniva platinum 1 is speciaal ontwikkeld voor gewassen met een hoog koolhydraat – en droge stofgehalte zoals mais en CCM. Het bevat een unieke combinatie van bewezen heterofermentatieve bacteriën.