0599 45 42 14 info@johanschuitema.nl

Het geheim van een topgazon is een goede bodem! 

Bodems verzuren van nature. Wanneer een bodem te zuur is, hebben de graswortels moeite om voldoende voedingsstoffen op te nemen. Hierdoor krijg je een verminderde grasgroei waardoor er vervolgens open plekken in het gazon zullen ontstaan. Het gevolg is vaak dat mos en onkruiden de kop op gaan steken. Zeker op zandgronden is dit een groot probleem omdat deze van nature sneller verzuren. De ideale zuurgraad (ook wel ph genoemd) voor de bodem van een gazon ligt tussen de 6.0 en 7.0. Om de ph op peil te brengen is het noodzakelijk om kalk te gaan strooien. De beste toepassingsperiode is januari / februari en in het najaar. Door nu al kalk te gaan strooien, legt u een sterke basis voor een mooi, gezond en  mosvrij  gazon  in het voorjaar.

DCM Groenkalk zorgt voor een snelle ontzuring van de bodem dankzij de hoge neutraliserende waarde. Tevens stimuleert het de activering van het aanwezige bodemleven en zorgt het voor een verbetering van de bodemstructuur. Het aanwezige calcium (Ca++) zorgt voor sterkere plantencellen waardoor er een betere voedingsopname plaats zal vinden. De kalkkorrels bevatten tevens 15% magnesium (MgO) die zorgen voor een diepgroene frisse graskleur. DCM Groenkalk is makkelijk strooibaar met zowel de hand als een strooier. Kom  gerust  langs in de winkel voor meer informatie; voor elk gazon hebben wij  een deskundig advies op maat!

Dosering:  1 kg per 10 m2

Verpakking:  2 en 4 kg (doos) / 10 en 20 kg (zak)    

Ideale toepassingsperiode:  jan / feb en sep / okt