0599 45 42 14 info@johanschuitema.nl

Maximale stikstofvastlegging en eiwitproductie!

GP WINTERGROEN PROTI
Ga je voor maximale kwaliteit en rendement dan zaai je GP wintergroen Proti. Dit vanggewas combineert een maximale stikstof vastlegging met eventuele maximale eiwit productie. Je kan het na de mais zaaien enkel en alleen als vanggewas en in het voorjaar onderploegen of laten staan en als ruwvoer oogsten met zeer hoog eitwitgehalte. Meer informatie. 

KWS SNELLE LENTE ROGGE

Deze hybride rogge, die speciaal ontwikkeld is als voedergewas en bij oogst eind april hoge drogestof- en eiwitopbrengsten haalt, is het antwoord op de vraag hoe er naast veel zetmeel ook eiwit van hetzelfde perceel geoogst kan worden.

Door zaai na de oogst van de maïs fungeert Snelle Lente Rogge tevens als vanggewas van reststikstof. We spreken hier dan ook over een vanggewas wat geen geld kost, maar juist oplevert. Door de teelt van Snelle Lente Rogge in combinatie met de teelt van maïs wordt hetzelfde perceel jaarrond optimaal gebruikt en is een effectieve CO2-vastlegging een feit. Meer informatie. 

BARENBRUG PROTAFIX
Wil je in een korte tijd jouw ruwvoerpositie een boost geven? Dan is het nieuwe klavermengsel ProtaFix iets voor jou. De vier eenjarige klaversoorten zorgen ervoor dat je binnen 10 weken al een flinke snede kunt oogsten. Zowel de combinatie als de verhouding van de klaversoorten in dit mengsel staan garant voor succes zodat je in alle omstandigheden je ruwvoerpositie veiligstelt. Meer informatie. 

MEER INFORMATIE OF EEN VRIJBLIJVENDE KENNISMAKING?

Naast bovenstaande soorten hebben wij nog heel wat andere soorten groenbemesters en vanggewassen in ons assortiment. Onze ruwvoerspecialist Jelmer Hensens staat graag voor u klaar om het een en ander toe te lichten.

Veehouderij – verkoop en advies
Jelmer Hensens
06 – 36 42 75 00
jelmer@johanschuitema.nl