0599 45 42 14 info@johanschuitema.nl

Emelten, de larven van langpootmuggen kunnen kale en gele plekken in grasland veroorzaken die een negatieve invloed hebben op de productie van gras. De meeste schade zie je na de winterrust, vochtige condities hebben namelijk een gunstige invloed op het overleven van de larven. Grasland, sportvelden, maar ook gewassen die op gescheurd grasland worden verbouwd, zoals maïs, zijn een prooi voor de larven. De productie van gras kan daardoor drastisch teruglopen.

De uitweg
Je wilt 2 dingen bereiken. Ten eerste het weerbaar maken van de grasmat en ten tweede het stimuleren van de beworteling voor een vlotte weggroei. Beide punten kun je tegelijkertijd nastreven door Tercol te gebruiken. Tercol zorgt voor een “geurgordijn” tussen wortel en larve, hierdoor wordt het moeilijker voor de larve de wortel te vinden. Tercol bevat daarnaast wortelstimulerende plantenextracten voor de kwaliteit en de kwantiteit van de wortels.

“Door Tercol preventief toe te passen ondersteun je de opbouw van het natuurlijk herstellend vermogen en de weerbaarheid bij abiotische stress van gras. Hierdoor kan op indirecte wijze de overlast en schade door Emelten voorkomen en beheersbaar worden.”

Advies:
-2x Tercol 10l/ha, interval 14 dagen.
-Toepassen voor regen of inregenen.