0599 45 42 14 info@johanschuitema.nl

Wanneer de bodemtemperatuur in het vroege voorjaar begint op te lopen boven de acht graden Celcius, ontwaakt gras van het ene op het andere moment uit zijn winterslaap en wil een groeispurt inzetten.  Maar na de winterperiode is er niet genoeg bladoppervlak om voldoende fotosynthese op gang te brengen voor verdere ontwikkeling en groei. De eerste energie zit in de wortels! Tijdens de eerste paar dagen maakt gras gebruik van de in-de-beworteling-opgeslagen-energievoorraad. De wortels vormen de opstartaccu van het grasplantje. Hoe meer energie in de wortels is opgeslagen, hoe meer droge stof geproduceerd kan worden. Bovendien is een actieve beworteling beter in staat snel micro- en macronutriënten op te nemen. 

De koolzure bodemverbeteraars van Timac Agro met wortelbevorderende stof Physio+ (aminopurine) zorgen bij vroeg strooien over het grasland voor meer wortelvorming en meer ondergrondse uitstoeling. Hierdoor komt het gras snel op gang om de belangrijkste eerste snede te produceren. Deze gekorrelde wortelmeststoffen met snel plantbeschikbare calcium, kunnen zelf met een kunstmeststrooier worden uitgestrooid over het grasperceel. Beide producten leveren na inregenen tussen de grasplantjes, direct opneembare calcium en geven een goede start en weerbaarheid door de combinatie: Physio+ en calcium. Dit resulteert in een gemiddelde meer opbrengst van 7%, zonder verdunning aan gehaltes in uw gewas. 

 

Wat maakt PhysiomaX bijzonder? 

– Microporeuze jonge zeekalk voor snel beschikbare calcium.
– Biostimulant Physio+ voor optimale wortelhaarbezetting.
– pH stabiliserend effect.
– Samengestelde korrel voor homogene verdeling.
– Brengt belangrijke sporenelementen in de bodem en plant.
– SKAL toegelaten voor de biologische sector
– Extra magnesium? Dan strooit u PhysiomaG

Toepassing: 

– Eenmalige voorjaarsgift: 300 kg per ha. 
– Beschikbaar in bigbags van 600 kg.