0599 45 42 14 info@johanschuitema.nl

Door de droge start van dit voorjaar is er op veel plekken minder gras geoogst tijdens de eerste en tweede snede. Ook de voorgaande twee jaren waren niet top als het gaat om grasopbrengst. Door deze extreme jaren staat de ruwvoervoorraad onder druk. Aanvulling van de ruwvoervoorraad is daarom zeer welkom. Dit kan worden gedaan met behulp van de volgende tijdelijke productiemengsels:

Barenbrug Prota Plus
Zeer productief grasklavermengsel dat veel eiwitrijk voer produceert.

 

Barenbrug Prota Sprint
Makkelijk te telen 1-jarig mengsel van Italiaans raaigras, inkarnaatklaver en voederwikke voor een snelle en massale ruwvoeropbregst.

 

Green Spirit 2-jarig
Combinatie van de beste diploïde en tetraploïde Italiaans raaigrassen, geeft twee jaar lang 35% meer ruwvoer dan blijvend grasland.

Naast de bovenstaande mengsels kan er ook voor worden gekozen om een klavermengsel te combineren met een grasmengsel dat past bij het gebruiksdoel van het graslandperceel. Hiervoor kunnen onder andere de volgende klavermengsels worden gebruikt:

Barenbrug Quartet
Standvastig mengsel van witte klavers met verschillende bladgroottes. Stimuleert de grasgroei en smakelijkheid in beweidingspercelen.

 

Barenbrug Duet
Mengsel van rode en witte klavers voor maaipercelen.

 

Prota Fix 
Mengsel met 4 verschillende 1-jarige klavers, geeft een maximale eiwitproductie en stikstofbinding.