0599 45 42 14 info@johanschuitema.nl

De temperatuur gaat weer omhoog: tijd om uw tuinklussen op te pakken! 

Mos in uw gazon? Wij hebben dé oplossing! 

Een piekfijn gazon is diepgroen en mosvrij! Mosgroei in het gazon is een groot en veelvoorkomend probleem. De belangrijkste oorzaak is dat de grond te zuur is. Doordat de grond te zuur is, treedt er een gebrekkige groei van het gras zelf op en krijgt het mos dus de ruimte om te groeien. Aangezien mos ook nog eens goed groeit op een zure grond, is het probleem verklaard. Om de grond minder zuur te krijgen, hebt u in het vroege voorjaar al kalk kunnen strooien. De vervolgstap is om uw gazon te gaan verticuteren en te bemesten met DCM Gazon Pur. Om het grootste gedeelte mos en oude grassen uit uw gazon te verwijderen, is het raadzaam om te gaan verticuteren. Dit moet gebeuren bij droog weer. Het beste resultaat krijgt u door eerst in de lengte, en daarna in de breedte te gaan verticuteren. Na het verticuteren strooit u DCM Gazon Pur! Dit is een meststof en mosdoder in één. De laatste restjes mos die nog zijn blijven zitten, zullen afsterven. Tevens bevat het product de juiste voedingsstoffen (NPK 8-4-20+3 MgO) voor een dichte hergroei en een diepgroene kleur van het gras met een nawerking van liefst honderd dagen. DCM  Gazon  Pur is in kruimelvorm en perfect gelijkmatig en stofvrij te strooien.

Breng kleur in uw tuin!

Bij ons bent u aan het juiste adres voor al uw tuin- en groentenplanten, heesters en hangpotten. 
Let op: Iedere week krijgen wij een verse levering planten. Hierdoor kan het assortiment per week verschillen