0599 45 42 14 info@johanschuitema.nl

INKUILMIDDELEN

Bij het inkuilen van ruwvoer is het belangrijk dat er sprake is van een goede conservering. Een goede conservering zorgt er namelijk voor dat de voederwaarde op peil blijft. Echter zijn er vele factoren, zoals schimmelontwikkeling en broei, die de conservering negatief kunnen beïnvloeden, waardoor verliezen optreden. Het advies is daarom gebruik te maken van een inkuilmiddel. Voor gras, maïs, maar ook andere voedergewassen, hebben wij diverse inkuilmiddelen. Zo zijn wij onder andere partner van BeterRuwvoer.

EM SILAGE

EM Silage is een volledig natuurlijk inkuilmiddel voor snelle conservering, kuilstabiliteit en beter verteerbaar voer. 

MAGNIVA 1 

Magniva platinum 1 is speciaal ontwikkeld voor gewassen met een hoog koolhydraat – en droge stofgehalte zoals mais en CCM. Het bevat een unieke combinatie van bewezen heterofermentatieve bacteriën. 

MAGNIVA 2

Magniva platinum 2 is speciaal ontwikkeld voor gewassen met een relatief hoog eiwit- en suikergehalte. Het bevat een unieke combinatie van homofermentatieve bacterie Pediococcus Pentosaceus 12455 en heterofermentatieve bacteriën Lactobacillus Hilgardii I-4785 en Lactobacillus Buchneri 40788 die zorgen voor een snelle conservering en het tegengaan van broei. 

BONSILAGE FIT GRAS
Gezondere melkkoeien met hoogste levensproductie. Verbetert gezondheid van melkvee. Optimale pensverwerking. Meer opneembare energie. Bij een droge stof 30 – 50%. 

BONSILAGE FORTE
Maakt inkuilen van nat gras mogelijk. 

Razendsnel een lagere pH. Meer darmverteerbaar eiwit. Voorkomt boterzuur in natte kuilen. 

BONSILAGE PLUS
Reduceert inkuilverlies van 20% naar 4%. 

Voorkomt inkuilverliezen. Méér VEM en eiwit uit uw graskuil. 1,6 liter méér melk per koe, per dag. Bij een droge stof van 25% – 30%.